Hacamat ile Çocuklarda Hiperaktivite Tedavisi

Hacamat ile Çocuklarda Hiperaktivite Tedavisi

Hacamat ile çocuklarda hiperaktivite tedavisi pek çok uzman ekim tarafından ciddi başarı ile uygulanmaktadır. Bu sayede çocukların psikiyatrik ilaçları kullanmayı bırakarak veya bu ilaçların dozunu düşürerek iyileşmeleri ya da genel sağlık durumlarının daha da iyiye gitmesi mümkündür.

Hacamat tedavisi 5 yaşın altına ve 60 yaşın üzerine genellikle uygulanmayan bir tedavidir. 5 yaşından büyük ve hekim tarafından yapılan vücut değerlendirmesinde yeterli seviyede görüldüğü takdirde çocuk hastaya da hacamat tedavisi gönül rahatlığı ile uygulanabilmektedir.

Bu tedavi sayesinde çocuklarda teşhisi konulmuş olan hiperaktivite bozukluğundan kaynaklanan belirtiler ortadan kaldırılabilmektedir. Ortadan kaldırılamadığı durumlarda da hastalığın belirtileri daha da azaltılabilmektedir.

Hacamat ile çocuklarda hiperaktivite tedavisi uygulandığında hastalığın belirtilerinde kesinlikle azalma görülmektedir. Bunun nedenlerinden biri hacamatın zihin açma ve düşünceleri daha da berraklaştırma etkidir.

Hacamat kanı tazeler ve dokuların taze kan ile dolmasına olanak sağlar. Bu sayede beyin de bol oksijenli taze kan hücreleri ile karşılaşır. Bu da beynin daha güçlü çalışmasına yardımcı olur. Özellikle çocuklara hacamat yapıldığında okul çağında olanlarda öğrenmenin ve odaklanmanın daha da iyi hale geldiği veliler ve öğretmenler tarafından gözlemlenmiştir.

Hacamatın hiperaktivite tedavisinde etki ettiği noktalardan biri de odaklanmadır. Kişilerin daha kolay odaklanmalarına ve daha sağlıklı bir zihin yapısına sahip olmalarına yardımcı olan bir tedavidir. Bu durum hem çocuk hem de yetişkin hastalar için geçerli bir durum olma özelliği taşımaktadır.

Hacamat sayesinde kişilerde hiperaktivite olsun veya olmasın zihinsel pek çok durum daha iyi hale gelmektedir.

Hacamat sayesine daha az uyku ile daha dinç bir zihne kavuşmak bile mümkündür. Kişinin zihnini bulandıran ve dolaşımını yavaşlatarak beynin kanlanmasını azaltan tüm kötü maddeler kandan arındırıldığından daha temiz bir zihne kavuşulur.

Hacamat kişilerde odaklanmayı arttırmaktadır. Kişiler hacamat tedavisi sonrasında dikkati daha kolay toplarlar. Bunun da öğrenme üzerinde olumu etkisi bulunmaktadır. Hiperaktivitede ortaya çıkan dikkati uzun süre bir noktaya verememe sorunu da çözülmektedir. Kişilerde odaklanma süresinde artış gözlemlenmiştir.

Hacamat sayesinde düşünme yetisi hem çocuk hem de yetişkin bireylerde artmaktadır.

Hacamat kişilerde uyku bozukluklarını da tedavi eder. Bu sayede uykusuzluk kaynaklı zihinsel durumlar da ortadan kaldırılmış olur.

Çocuklarda hiperaktivite kaynaklı ortaya çıkan dürtülerde azalmalar görülür. Çocuk daha sakin bir yapıya kavuşur.

Çocuklarda hiperaktivite ve dikkat eksikliği kaynaklı uyku sorunları da görülmektedir. Bu nedenle çoğu zaman çocuklar uyku ilacı kullanmak zorunda kalmaktadır. Uyuyamamak zamanla hem bedeni hem de zihni daha da yıpratacaktır. Ancak uyku ilaçlarının ciddi yan etkilerini de göz ardı etmemek gerekmektedir. Çocuklarda hacamat uygulaması uyku sorunlarına da iyi gelmektedir. Bu durum yetişkinlerde meydana gelen insomnia adlı uykusuzluk içeren patolojiler için de geçerli bir durumdur.

Karagöz Medya Araştırmacı Gazeteci Müjdat GÜLDÜ

+90 53 445 58 49 Whats App